play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    VathorstRadio VathorstRadio

Shows op VathorstRadio

Frank doet een boekje open, aflevering 12

today22 juli 2023 14 3

Achtergrond
share close

In uitzending 12 van Frank doet een boekje open bespreken we het boek Ik wou dat Stef bos mijn vader was.
De schrijster van het boek heet Gloria van Breukelen.

Bijgaand een beschrijving van het boek:

Kun je in het verkeerde gezin geboren worden? Zo voelt het soms voor Gloria. Waarom drinkt haar vader zoveel en ligt haar moeder alsmaar op de bank? Ze snapt niets van hun gedrag.

Gloria besluit op jonge leeftijd dat ze niet zo wil worden. Om wél mee te doen in de maatschappij. Met deze mindset – en door veel afkijken bij haar vriendinnen – bezorgt ze zichzelf een redelijk normale jeugd. Aan de buitenkant dan. Achter de dichtgedraaide luxaflex voelt ze zich ontzettend verantwoordelijk voor het welzijn van haar ouders.

Gloria raakt de controle over ze kwijt als ze op kamers gaat wonen. Dat zorgt ervoor dat ze dit keer zélf niets meer uit handen krijgt. Is het harde werken voor niets geweest? Ze besluit de banden met thuis te verbreken om te kunnen overleven.

In Ik wou dat Stef Bos mijn vader was vertelt Gloria (30), een KOPP/KOV (Kind van Ouders met Psychische Problemen/ Verslavingsproblemen), hoe ze alles uit de kast haalt om haar jeugd te vergeten. Hoe ze zoekt naar liefde en erkenning die ze thuis nooit heeft gekregen. Pas wanneer haar vader plots overlijdt, durft ze bij zichzelf naar binnen te kijken. Gloria komt erachter dat ze niet haar ouders, maar steevast zichzelf heeft afgewezen. Wat als de schade blijvend is en ze wel degelijk een product is van hen?

Luister je ook mee? Zondag 23 juli tussen 14.00u en 15.00u op www.vathorstradio.nl

Geschreven door VathorstRadio

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%