play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    VathorstRadio VathorstRadio

Shows op VathorstRadio

Frank doet een boekje open, aflevering 31 met Frank Peters

today8 juni 2024 4

Achtergrond
share close

Komende zondag bij Frank doet een boekje open is Frank Peters te gast. We bespreken zijn nieuwste boek Het Meisje Bij het Venster.

Hieronder een samenvatting van het boek:

Rik Wolters woont in een dorp vlak bij de Duitse grens. Hij leeft daar al 25 jaar alleen moet zijn hond Sita. De weinige contacten die hij heeft, zijn met Gradus, die ook op het erf woont en zijn dochter Claire die hem soms op komt zoeken. Zij houdt zich bezig met kunst en de interesses van vader en dochter komen daarin wel heel dicht bij elkaar. Rik pakt zijn stamboomonderzoek weer op en stuit op de naam Marie de la Motte. Als hij naar Delft afreist om nader onderzoek te doen, is daar toevallig ook Sandra Molenaars met haar filmcrew. Zij wil een documentaire maken over iemands verleden.

Als zij het verhaal hoort van Rik Wolters, wordt zij enthousiast en samen besluiten ze om hun zoektocht te vervolgen in Herborn, een Duits stadje waar een beroemd schilderij van Vermeer terecht zou zijn gekomen, mede door toedoen van Marie de la Motte. Zij had de intentie om rijk te worden en wilde daarvoor trouwen met Willem Bolnes uit het verbeterhuis, een zwager van de beroemde schilder Johannes Vermeer. Als zij eenmaal een kind zou hebben, zou de erfenis haar richting uit geschoven kunnen worden.

De twee verhaallijnen wisselen elkaar af. Het gedeelte uit de zeventiende eeuw is in cursief geschreven, zodat meteen duidelijk wordt waarover we lezen. Tijdens het lezen krijg je het gevoel dat Rik Wolters je persoonlijk toespreekt, alsof je naast hem zit. Dan zijn er nog enkele hoofdstukken die vanuit een ander perspectief zijn geschreven. In het begin is dat even schakelen, maar al gauw ben je helemaal verdiept in dit spannende verhaal en is het meteen duidelijk over wie het desbetreffende hoofdstuk gaat.

Luister a.s. zondag tussen 14.00u en 15.00u naar Frank doet een boekje open op www.vathorstradio.n, of via de gratis App van VathorstRadio!

Geschreven door VathorstRadio

Rate it

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)


0%