play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    VathorstRadio VathorstRadio

Geocaching

Naast mijn hobby VathorstRadio ben ik ook bezig met het plaatsen en zoeken van Geocaches.
In Amersfoort Vathorst heb ik er 9 verstopt en in Amsterdam 4, onder mijn profielnaam VathorstRadio.

Nu hoor ik je denken: Geocaching? Wasdat?

Ken je nog het Pokemon zoeken, ongeveer 5 jaar geleden? Met je telefoon, buiten, zoeken naar virtuele poppetjes van Pokémon?
Geocaching lijkt er op, alleen zoek je nu naar “echte” schatten (caches)
En nee, er zitten geen diamanten, edelstenen en andere dure dingen in.

Een geocache is bv een klein kokertje, een doosje, of een ander klein voorwerp die dus verstopt ligt. Bv onder een brug, achter een steen, in een gat in de weg. Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat.

En de bedoeling is dat je die caches vindt, je naam opschrijft in het kleine logboek in de cache en in de app aangeeft dat je hem gevonden hebt.
Je hebt alleen een app nodig (zoek in de Play en Appstore op Geocaching, een groen logo) en je kunt beginnen! Naar buiten!

Op de app zie je een kaart a la Google Maps, waar alle caches opstaan. En niet alleen in Amersfoort Vathorst, nee in de hele wereld!

Met behulp van een kompas, welke in de app zit, of Google Maps ga je de cache zoeken. Bv met de fiets, lopend of soms met de auto,

Als ik op vakantie ben, of een weekendje weg, probeer ik altijd een aantal caches te zoeken. Het leuke hiervan is dat je (in Vathorst en de rest van de wereld) op plekjes komt, waar je anders nooit komt!
En je bent buiten. Leuk om te doen als het mooi weer is, maar ook als je je thuis verveelt en ff de deur uit wilt. Het nuttige met het aangename verenigen.

Ik heb de caches in Amersfoort Vathorst dus op 9 verschillende plekken verstopt. Maar er zijn er natuurlijk veel meer, die andere al geplaatst hebben.
Laat ik het zo zeggen, als je alle caches in Amersfoort Vathorst wil zoeken én vinden ben je echt wel de hele dag bezig!

In de foto’s een aantal voorbeelden van caches, de kaart, en de app.

Ben je al enthousiast?
Leuk om te doen met kinderen!

En snap je iets niet, geef gerust een gil, dan help ik je.
Succes!

Website: https://www.geocaching.com/play
APPS:
https://apps.apple.com/us/app/geocaching/id329541503
https://play.google.com/store/apps/details…

0%